Consells per evitar avaries en cas de gelada

Com puc evitar avaries relacionades amb l aigua en cas de gelada

Com puc evitar avaries relacionades amb l’aigua en cas de gelada?

Et proposem uns consells i recomanacions per reduir la possibilitat de patir les conseqüències de les baixes temperatures en la xarxa de distribució de l'aigua.

Com puc evitar avaries relacionades amb l aigua en cas de gelada - Caja 1

Consells i recomanacions

1.

Deixa una aixeta oberta amb un rajolí d'aigua corrent durant la nit, per evitar que la xarxa es congeli i quedi col·lapsada. Recull aquesta aigua en banyeres i cubells per aprofitar-la posteriorment.

2.

Abriga i aïlla els comptadors, sobretot si són individuals, amb paper de diari, llana de fibra de vidre o altres materials aïllants.

3.

Si no has de consumir aigua durant un període llarg de temps, tanca la clau de pas i buida les canonades.

Com puc evitar avaries relacionades amb l aigua en cas de gelada - Caja 2

4.

Si detectes que la canonada o el comptador presenta signes de congelació, aplica aire calent a la zona (evita fer-ho amb foc directe) o aboca aigua calenta. Protegeix la zona amb materials aïllants.

5.

En cas que rebenti alguna canonada interior o el comptador, tanca ràpidament les claus de pas. Posteriorment, avisa un instal·lador autoritzat per a la reparació de l'avaria. Si no pots tancar l'aigua o l'avaria està al comptador, contacta'ns. No forcis les claus de pas.

6.

Un cop passada l’onada de fred, revisa les instal·lacions interiors per comprovar que no hi hagi cap fuita i que es troben en bon estat.