Captació

Captació

La captació és el procés d'obtenció de l'aigua de la font natural.
En els municipis de la comarca de l'Anoia en què Aigua de Rigat subministra aigua, la captació es realitza bàsicament a través de pous.

Actualment, el pou de les Comes i el pou de Cal Cubé són les principals fonts d'abastament amb les que es subministra aigua a Igualada, la Pobla de Claramunt, Vilanova del Camí, Òdena i la Torre de Claramunt. Alguns d'aquests municipis també disposen d'altres fonts per a abastir part de la seva demanda. Aquest és el cas dels pous de la Malesa i el de Pinedes d'Armengol, en el municipi de la Torre de Claramunt, el d'Òdena amb els seus pous de l'Angeleta, el d'Igualada amb uns cabals comprats a un altre sistema d'abastament i el de la Pobla de Claramunt amb la seva captació d'aigua de la riera.

El municipi de Copons s'abasteix dels pous de Montfalcó i la Mina Bona Mossa, així com d'uns cabals comprats a un altre sistema d'abastament.

 Pots consultar l’origen de l’aigua al teu municipi a la pàgina web del SINAC (Sistema d’Informació Nacional d’Aigües de Consum).